Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Skoda Rapid Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Skoda Rapid

Wil je een Skoda occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Skoda modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Skoda Rapid is een compacte auto (de klasse van de Volkswagen Golf) van Skoda. Het model valt tussen de Fabia en de Octavia in. De Rapid is sinds 2012 leverbaar als vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs stationwagon. Concurrenten van de Skoda Rapid zijn de Seat Toledo, de Toyota Auris en de Volkswagen Jetta.

Rapid?

De naam van de Skoda Rapid gaat een stuk verder terug dan het in 2012 geïntroduceerde model. Al in de jaren dertig gebruikte Skoda de naam Rapid voor een auto in een nieuwe modelserie. Tot en met 1947 prijkte de aanduiding op diverse carrosserievormen zoals een sedan, een stationwagon en een cabriolet. Van 1984 tot 1990 bracht Skoda opnieuw een Rapid op de markt. Deze keer betrof het een coupé met een voor die tijd ouderwetse configuratie: de motor lag achterin.

Aan de huidige Skoda Rapid is niets ouderwets. Net als voor de andere modellen, haalt Skoda de techniek en de meeste onderdelen voor het overgrote deel uit de magazijnen van Volkswagen. De auto rolt zelfs uit dezelfde fabriek als de Toledo van Seat dat eveneens tot het Volkswagen concern behoort.

Twee bijzondere varianten

Skoda levert de Rapid in twee varianten die beide moeilijk te typeren zijn. De gewone Rapid ziet er door zijn kofferbak uit als een traditionele sedan, maar hij heeft wel een vijfde deur in de vorm van een hoog openende kofferklep (te hoog eigenlijk, want hij kan het plafond van een lage garage raken) en een neerklapbare achterbank. De Spaceback is maar liefst 18 centimeter korter, maar heeft wel een doorlopende daklijn. Daardoor biedt hij achterin dezelfde hoeveelheid beenruimte, maar meer hoofdruimte en bagageruimte. De kofferbak van de Spaceback heeft een inhoud van 415 liter in plaats van de 550 liter in de vijfdeurs hatchback. Dat is echter nog steeds riant, want een Volkswagen Golf heeft een kofferbakinhoud van 380 liter.

Kopers hebben keuze uit een reeks benzine- en dieselmotoren met een inhoud van 1,2- tot 1,6-liter. Het vermogen loopt uiteen van 75- tot 122 pk. Slechts de 1,2-liter benzinemotor is niet als automaat leverbaar. Veilig is deze Skoda ook, want de botsproeven van EuroNCAP leverden de Rapid de hoogste score van vijf sterren op.

Tweedehands Skoda Rapid

Bent u op zoek naar een tweedehands Skoda Rapid, dan bent u bij Marktplaats aan het juiste adres. Hier vindt u een ruim aanbod Skoda Rapid occasions. Het aanbod wisselt bovendien voortdurend, zodat er altijd wel een auto naar uw smaak tussen zit.