Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Abarth 500 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat 500 Abarth

De Fiat 500 Abarth is een aangepaste versie van de moderne Fiat 500 uit 2007. Het is een wagen in de miniklasse, net als zijn bekende voorloper: de Fiat Panda. Met zijn aparte, ronde vorm werd de Fiat 500 meteen een succes en kon hij gemakkelijk meedoen met andere stadsauto's als de Renault Twingo en de Citroën C1. De 500 Abarth werd voor het eerst op de markt gebracht in 2008, een jaar na de lancering van de 'nieuwe' 500. Hij is ontworpen als de sportieve variant in de 500-reeks, zoals traditioneel de gewoonte is bij het Italiaanse automerk. Het model wordt ook wel 'de schorpioen' genoemd omdat hij er klein, vinnig en ‘gevaarlijk’ uitziet. De Abarth is de perfecte match voor energieke chauffeurs die veel waarde hechten aan rijplezier, krachtige prestaties en sportiviteit.

Veiligheid

Met een viercilinder-turbomotor onder de motorkap word je al gauw verleid om alles uit deze sportieve auto te halen. Een extra reden voor de fabrikant om er een veilige auto van te maken. Zo heeft de Fiat 500 Abarth een strakke wegligging en een systeem dat ingrijpt als de auto toch in een slip dreigt te raken. Door de vele veiligheidsvoorzieningen is het model beloond met een maximale score in de Euro NCAP-veiligheidstest. Verder vind je in deze kleine wagen ook nog: 

  • Zeven airbags
  • ESP (Electronic Stability Program): stabiliteitscontrole bij onverwachte manoeuvres
  • ABS (antiblokkeersysteem): voorkomt dat de wielen blokkeren bij plotseling remmen
  • Hill Holder-functie: rijhulpsysteem bij het vertrekken vanaf een helling

Kenmerken

De Abarth 500 kent vijf varianten: de standaard 595, de 595 Turismo, de 595 Pista, de 595 Competizione en de 595 Esseesse. Of je voorkeur nu uitgaat naar pure power, iets meer comfort of technische snufjes, je vindt altijd wel een Abarth die jou op het lijf geschreven is. De modellen bestaan uit twee- of driedeursversies en zijn ook verkrijgbaar als cabrio. Verder hebben de verschillende modellen de volgende kenmerken:

De Abarth heeft ook een ophanging met anti-rolstang en telescopische schokdemping. Extra bij de Competizione en de Esseesse is de verlaagde sportophanging voor een nog sportievere look.

Comfort

Ondanks zijn sublieme wegligging en het feit dat de Fiat 500 Abarth voor zo’n kleine wagen heel snel optrekt, mist het model voor sommige gebruikers wat extra comfort. Zo zorgen de brede banden voor een grotere draaicirkel, wat minder handig is in de stad. De Abarth heeft daarnaast sportieve stoelen, die even wennen kunnen zijn, en een stuurwiel met minder verstelmogelijkheden dan de gewone 500. In de Abarth 500 kun je verder standaard het handige UConnect-systeem verwachten. Dit is een 7”-touchscreen dat ook aan het stuur of via stemherkenning te bedienen is, compatibel met Android en iOS. Daarnaast bevat UConnect ook audiostreaming en een navigatiesysteem.

De Abarth Turismo is bovendien uitgerust met een Urban Pack of Turismo Pack. Deze geavanceerde technologie maakt rijden nog makkelijker met features als:

De Abarth is een interessante wagen voor de sportieve rijder. Je ziet ze dan ook geregeld op racecircuits rijden. Het is een kleine, vinnige wagen die in veel gevallen niet onderdoet voor grotere modellen. De nieuwprijs van een Abarth 500 start rond de 30.000 euro. Tweedehands is een eerder model vanaf zo'n 10.000 euro op de kop te tikken.