Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 206 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 206+

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot 206+ is een zogenaamde uitloopauto, net zoals de Peugeot 205 Generation. Evenals zijn voorganger was de Peugeot 206 zo succesvol dat de fabrikant besloot het model naast zijn opvolger (de Peugeot 207 in 2006) in productie te houden. Daar bleef het echter niet bij. Vanwege het aanhoudende succes gaf Peugeot de 206 zelfs in 2009 nog een allerlaatste facelift. De Fransen moderniseerden het interieur, brachten de neus en het front van de auto in lijn met die van de Peugeot 207 en zetten een + achter de modelnaam: de Peugeot 206+ was geboren. Concurrenten van de Peugeot 206+ zijn de Opel Corsa, de Volkswagen Polo en de Renault Clio. Het doek voor de Peugeot 206+ viel pas in 2012.

Uitvoeringen

Terwijl voor de Peugeot 206 ook andere carrosserievarianten beschikbaar waren, leverde Peugeot de 206+ alleen als drie- of vijfdeurs hatchback. Hij was dan ook bedoeld als voordelig instapmodel in de compacte klasse. De standaarduitrusting bestond onder meer uit stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en dito stuurkolom, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen en een in 60/40-delen neerklapbare achterbank. Op het gebied van veiligheid voorzag het model wel in ABS en vier airbags (voorin en opzij), maar de hoofdairbags had Peugeot voor dit model geschrapt. ESP was alleen in combinatie met airco mogelijk als onderdeel van een pakket. Hetzelfde gold voor elektrisch verstelbare buitenspiegels (alleen in combinatie met een boordcomputer).

Geen automaat

Omdat de Peugeot 206+ als instapmodel fungeerde, bood de fabrikant alleen de lichtere motoren aan. Het aanbod bestond uit een 1,1- en een 1,4-liter benzinemotor van achtereenvolgens 60- en 75 pk. Voor kopers van een diesel was er de Peugeot 206+ 1.4 HDiF met een 70 pk sterke viercilinder. Alle motoren waren af-fabriek voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat was niet leverbaar op de Peugeot 206+.

Tweedehands 206+

Bent u op zoek naar een tweedehands Peugeot 206+? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw oriëntatie voor de aankoop van een Peugeot 206+ occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.